Blog

Iskolatáska, mint óvodai ballagási ajándék!?
24
Máj

Igen. Miért? Ha nagyon prózai szeretnék lenni, akkor azt mondanám így is úgyis meg kell venni. Ha nagyon praktikus szeretnék lenni, akkor azt mondanám, így biztosra mehetsz, és nem kerülsz bajba. Mert sokszor a halogatásban elvész a kiválasztott darab, és többet esetleg nem is lesz kapható, vagy pont nem akkor, amikor szükséged lenne rá. Szeptember elsején pedig egy biztos, ünneplő és iskolatáska.

Nem tudom!
16
Máj

Ritka jelenség, hogy egy négy év körüli kisóvodás felkel a délutáni pihenésből, és a kiságya szélén ülve kócos fejjel ráébred, hogy orvos akar lenni. Nem tudtam még végig követni egyetlen ilyen emberkének az életútját sem, így azt a kijelentést sem merem megtenni, hogy jó neki, és jó a családnak is. Egyet talán lehet mondani. Egy kérdéskörrel kevesebb, és talán az elhivatottság büszkeséggel is eltölt minket.

Legalább 6 érvünk van a kerékpározás mellett!
18
Ápr

Egyszerű és jó móka, egészséges, fejleszt, költséghatékony, környezettudatos, kerékpározáson keresztül tanítja a közlekedés szabályait, aktívan tart, nagyon jó közösségi vagy családi program... Hoppá ez kilenc lett, de mehetnék tovább. Na ezzel ezt a kérdést le is tudtuk. Már csak kell egy jó kornak, és célnak megfelelő kerékpár és irány az irány.

A plüss egy porfogó
31
Márc

A húsvét vagy más ünnepek közeledtével előkerül, mint ajándék vásárlási lehetőség egy plüss játék vásárlása. Különösen amióta egy élő állat alkalomszerű vásárlása semmiképpen sem tartozik a kívánatos cselekedetek közé. Igyekeztem szépen megfogalmazni, hogy ne vegyél élő nyulat két hétre, aki aztán mikor összebogyózott, és szétrágott mindent, akkor nem-kívánatossá válik, és el kell passzolni valahova. Itt nem arra gondolok, amikor valaki például kiskedvencként, megfelelő körülmények között nyulat tart házi kedvencként, hanem arról amikor a nyuszi csak húsvétra szól.

Szeretnél értékesen játszani gyermekeddel? Ötletet keresel?
29
Márc

A Fiorello a válasz, ami neked szól. Színes világ, mely minőségi, és leginkább kiemelkedően jó ár-érték arányú termékekkel segíti a hétköznapok minél színesebbé tételét. Az alkotás mindenképpen az egyik legjobb közös tevékenység. Az elkészült művek pedig büszkeséggel töltik el a gyerekeket. Az ünnepek közeledtével is társ a Fiorello az alkotásban, melynek célja lehet a szórakozás mellett egy ajándék elkészítése a család bármely tagjának. Legyen festés, vágás, színezés, rajzolás vagy bármilyen alkotás, ezekkel a termékekkel örömödet fogod lelni benne.

Segíts neki, hogy szeresse és értse!
27
Márc

Nem tudok leakadni a témáról. Két féle dolgot látok, amit, ha kiterjesztek osztály szintre, valószínűleg 4-6 féle kategóriára lehet bővíteni. A gyerekek egy része jótanuló. A jótanulón belül is többféle indíttatást van a háttérben. Az eredményorientálttól, a szuper okosig, vagy a nagyon megfelelni akaróig. A közepesen elvetyengők is csoportokra oszthatóak, csakúgy, mint a rossztanulók.

De miért pont nyúl? Húsvét
07
Márc

Ki mit vár húsvét alkalmából? Gyorsan tisztázzuk le. Idén április 7. nagypéntek, április 9. húsvét vasárnap, és 10. húsvét hétfő. Az általában erre épülő tavaszi szünet, eddig sem volt minden iskolában ugyanaz, de most energiaválságosan talán még jobban szétcsúszott. Van, ahol az egész hét már péntektől, és van, ahol már a nagypéntek előtti kedden elkezdődik, de csak keddig tart. Ez több gyerek különböző iskola esetén, jó kis feladatot jelent. Egy biztos, péntektől-keddig mindenki otthon, vagy valahol vidéken, rokonoknál, wellness pihenésen lehet.

A ceruza
22
Febr

Én nagyon szeretem. Mégis emlékszem, hogy mit össze küzdöttem azért, hogy a végén olyan szépen sikerüljön kanyarítani a betűket, hogy tollal írhassak. Gondolom, ehhez az is kellett, hogy sok hibát ne ejtsek. Külön elismerés kellett a tanárnénitől. És onnan jött a sok tintapaca, meg a kék újak.

A rossz fiú az osztályból
20
Febr

Valahogy mindig jut egy rossz fiú az osztályba! Egy legalább! Ha nálatok nem így van és te magad vagy gyerekeid is minden osztályban elkerülték, akkor legyetek nagyon hálásak ezért. Meglátásom szerint ez szinte elképzelhetetlen. Személyesen legalábbis ezt tapasztaltam. Mind a saját, mind gyerekeim osztályában volt. Nem is egy. Szerencsés változat, hogy csak az osztály „bohóca”, aki valamilyen hozott tulajdonsága miatt, folyamatosan zavarja az órát, hangoskodik, vagy olyanokat tesz, amely minden esetben alkalmas a rend megzavarására. De nem rosszindulatból, vagy agresszíven teszi ezt.

Iskolaválasztás
01
Febr

Jaj. Nem tudom hol is lehet ebbe belekezdeni, mert ahány ember annyiféle felfogásban választ gyermeke számára iskolát. A kritérium, az iskola fő megfelelésének számtalan paramétere lehet. A tökéletes választás nehéz, és lakva derül ki mennyire sikerült ez. Sajnos a legjobb és legnagyobb körültekintéssel választott iskola sem sokat ér, ha véletlenül nem olyan közösség jön össze, vagy csak kifogunk egy-két elviselhetetlen rendbontót. Ezekkel a nehéz gyerekekkel sajnos a legtöbb esetben a tanárok is tehetetlenek, aminek az osztály issza meg a levét. Ezen a szálon nem futunk tovább, mert ez egy hosszú külön téma lenne. Vissza az iskolaválasztás fő paramétereihez.

Rossztanuló
30
Jan

Milyen egyszerű kifejezés. Milyen egyszerű bélyeg. Milyen összetett jelentés. A Rossztanuló alapvetően egy életforma. Egy beragadt attitűd, ami később elkísérhet egy életen át.  Száz meg száz fejfájós óra vagy nap. Szorongás, pánik, rosszullét, közöny, magány, kirekesztettség. Ami aztán átfordul. Ja? Én ilyen vagyok. Le****om. Nem is érdekel. Jó nekem ez így. Nem érdekel ez a tantárgy, és az sem. Ha akarnám megtanulnám, de most nem akarom.

A játék gyógyít
25
Jan

Egy átlagos délután bölcsőde, óvoda, vagy talán még az iskola alsó tagozat után rengeteg kérdéssel ér véget. A rengeteg kérdés a gyerekek életkorának növekedésével jelentősen csökken. Na nem a mi szülői fejünkben, mert ott egyre több lesz, csak annyi változik, hogy egyre kevésbé merjük feltenni ezeket a kérdéseket. Idővel az egyszavas válaszok is eltűnnek, és jó esetben csak egy fura nézés a válasz.

Alvás, könyv, plüss, ágynemű és egy csepp kis szeretet!
11
Jan

Szakad az eső. Kiborítóan január van, és vissza akarok menni aludni tovább. Ki sem akartam kelni. Valahol irigylem a medvéket, mert ezt jobb lenne átaludni. Gyerekként persze egész más volt. Sokáig a legfeleslegesebb időtöltésként tekintettem az alvásra. Mondták, hogy az nagyon fontos. Mert akkor nővök. Mondjuk ez a része jól sikerült.

2023 legmenőbb farsangi jelmezbemutatója #DIY
06
Jan

Pókember, autóversenyző, Wednesday, tündér, túró-Rudi most bármi lehetsz, ami csak szeretnél lenni!

Azaz a mai nappal kezdetét vette a farsangi időszak. A tavasz várás, a tél elűzése. Mondjuk nekem kicsit korán van, mert jó sokat kell még várni a tavaszra. Bár ahogy az időjárás mostanában alakul, lehet, hogy az időjárás alkalmazkodott a farsanghoz. A farsang természetesen mindenkinek mást jelent. Más jelent egy gyerekes családban, ahol az iskolai, óvodai farsangra való készülés izgalmával találkozunk leginkább. Más egy vidéki környezetben, ahol a hagyományok fenntartása, a farsangi szokások nem pókember jelmezt jelentenek.

A legtöbbet elhangzó kérdés! Mit vegyek karácsonyra, vagyis mit ne!?
08
Nov

Akkor most megírom a legsablonosabb és legsalesebb (szép magyar szó lett ebből) blog cikkét, amibe belepakolok, mindent, amit el akarunk adni. Bevetem minden tudásomat, hogy meggyőzzem a kedves olvasót, hogy egy percig ne gondolkozzon, már olvasás közben klikkeljen a TOP, TOP. TOP idei karácsonyi játékokra, és tegye azonnal kosárba. Amúgy megmértem, ha tudom, hogy mit szeretnék venni, egészen véletlenül csak a példa kedvéért, vegyünk egy BRIO terméket, azt regisztráció nélkül, az adatok megadásával együtt 1 perc 16 másodperc alatt tudom megrendelni. Ezen egy kicsit lassíthat a kártyás vásárlás, de azért ez nem rossz.

SES Creative - Made in Holland
25
Okt

Szeretem a családi alapítású vállalkozásokat. A SES kicsit öregebb cég, mint mi, pedig a 33-at már mi is betöltöttük. Igazat megvallva én még meg sem születtem amikor a céget 1972-ben megalapították. De csakúgy, mint a KreatívJáték.hu a alapértékeként a gyerekek kreativitását, annak fejlesztését, a játékon keresztül történő tanulást jelölte ki.

Kártyázzunk!
12
Okt

Kártyajátékokat az emberek már 3000 éve játszanak és annak ellenére, hogy jelenleg egy rohanó digitális világban élünk, a kártyajátékok továbbra is töretlenek. Az elmúlt néhány évtizedben megjelent összes technológiai újítás
mellett hogyan lehetséges, hogy egy olyan egyszerű játék, mint a kártya, továbbra is versenyképes tud maradni az új generáció körében is?

Mint láthatod megújultunk!
27
Szept

Nem kis munka volt. Talán ahhoz tudom hasonlítani, mint a házfelújítás. Amikor elkezded valahogy úgy állsz neki, hogy csak egy kis festés lesz. Aztán a festéshez leveszed a radiátort meg a kapcsolókat. És elindul a lavina. Az ablakok cseréje közben derül ki, hogy ki kell cserélni a redőnyöket is, és ilyenkor a folyamat már megállíthatatlan. És ilyenkor jön az új ötlet. Ha már úgyis teljesen szétvertük a házat miért ne bővítsünk. És a teljes elektromos és fűtésrendszert is érdemes korszerűsíteni.

Mi szeretjük, reméljük Te is szeretni fogod TRAM.HU
13
Szept

Szeretettel mutatjuk be neked a TRAM.HU webáruházat! Nem bírtunk leszállni a vágy villamosáról, hogy ne csak a gyerekkort, a gyerekeitek első éveit kísérjük végig. Szeretnénk veletek maradni, és kiszolgálni, mindenkit, az egész családot, a felnővő gyerekeket, anyát, apát a nagyszülőket, sőt célba vettük kiskedvenceiteket kényeztetését is.

A TE játékboltod Budapesten
17
Aug

Csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja! NEM! NEM! NEM! Álljunk meg! Ez rossz tábortűz körüli mondóka! Hangosan szeretnénk közhírré tenni, hogy MEGNYITOTTUNK! Egy kis ékszerdoboz. Egy játékbolt, a TE játékboltod. A TE JÁTÉKBOLTOD néven találsz meg minket a második kerületben a Mechwart ligettel szemben a Keleti Károly utca 8 épületének földszinti részén. Keresd az óriási Brio bohócot!

A nyár margójára!
16
Aug

Amikor mi szülőként az augusztust élveztük, még nem voltak óriásplakátok, amik lépten nyomon emlékeztettek minket, arra, hogy hamarosan kezdődik az iskola. Talán egy kellemetlen rokoni kérdés, „Na várod már az iskolát?” zavarta meg fesztelen nyugalmunkat, de ezt igyekeztünk amilyen gyorsan csak lehet elhessegetni. Akkor minden más volt. De igazából fogalmam sincs erről, hogy tényleg ennyire, más volt-e nekünk, mint a mi szüleinknek (mert ők is ezt mondogatták).

BRIO, BRIOBB, LEGBRIOBB! BRIO party szett
12
Aug

Béreld ki egy napra, vagy akár teljes hétvégére a legkomolyabb BRIO Party készletet! Két óriás piros 110 Literes Samsonite bőrönd rejti a több száz elemből álló BRIO vonatpálya elemeket. Egy teljes bőrönd csak sínek, összekötők, elágazások, egy egész bőrönd pedig csak a kiegészítőknek ad helyet. A játékok akár 15-20 gyerek egyidejű játszatására is alkalmasak, és egészen biztosan órákon át lekötik őket. Alkalmasak külön játékra is, de természetesen a legnagyobb élmény egy hatalmas pályarendszer.

Mit vigyünk magunkkal a strandra? Még nincs vége a nyárnak!
06
Aug

Biztos te is emlékszel még azokra a strandolós nyári napokra amikor csak egy szál bikinit vittél el a partra….de amikor az ember szülővé válik, akkor a strand egy sokkal komplexebb felkészülést igénylő programmá válik. Rengeteg szempontot figyelembe kell vennünk indulás előtt, és nagyon sok szituációra fel kell készülnünk.

Egynapos kirándulások 4.: Kisvasutak
29
Júl

Összesen 24 kisvasút, több, mint 235 km sínhosszban áll rendelkezésedre, szerte Magyarországon. Nem találkoztam még olyan gyerekkel, akinek ne lett volna széles mosoly az arcán egy kisvasúttól. Arról nem is beszélve, hogy a kisvasutak a legtöbb esetben szuper kis helyeken vannak, így ahonnan és ahova megy, vagy ahol kanyarog is nagyszerű programlehetőségeket biztosít. Nem kell mást tenni, csak kinézni a legizgalmasabbat, vagy a leghosszabbat, vagy amelyik éppen a programterveknek a legjobban meg

Egynapos kirándulások 3.: Állatkertek
27
Júl

Nagyon szuper, hogy Magyarországon szinte mindegy, hogy a szélrózsa melyik irányába indulsz, találsz egy állatkertet, parkot, rezervátumot, madármegfigyelő helyet, vagy ökocentrumot, ahol az egész család ismerkedhet az állatokkal. A kategória csúcsán, természetesen az állatkertek vannak. Itt találkozhatsz a legtöbb ritka fajjal, vagy újszülött kisállattal, nézhetsz meg sok velük kapcsolatos programot. Állatkertbe menni, egyszerűen csak jó. Szinte biztos vagyok benne, hogy a gyerekek életkorával,

Egynapos kirándulások 2.: Vadasparkok
27
Júl

Személy szerint szeretem a vadasparkokat. Tudom nem szabad ilyet mondani, de csak csendben jelzem, hogy kicsit jobban is, mint az állatkerteket. Lehet, hogy a vadasparkok nem rejtenek olyan állati ritkaságokat, mint az állatkertek, de mindenképpen autentikusabb, kellemesebb környezetben ismerkedhetsz az itt elő állatokkal. Sokkal inkább egy jó kirándulás élményét nyújtja egy ilyen park látogatása.

Példaképem: Kim Kardashian HELYETT Nadia Nadim
22
Jún

Ki ne hallott volna Kim Kardashian szuper nemtommi legutóbbi kétes Marilyn Monroe megjelenéséről? Ki ne hallott volna ezeknek a kreált embereknek (semmiképpen nem hívnám példaképeknek) szinte minden mozdulatáról?

Egynapos kirándulások - 1. rész (Extrák)
16
Jún

Mindig kell egy B terv. Amikor a nyáron pl. nem lehet fürödni, vagy a táborok utazások és nagymama között van egy-egy szabad nap. Olyan, amikor hosszú ott alvást nem tervez a család, de az egynapos program, pont belefér, vagy jól illik a nyaraláshoz, kiegészítő programként.

APÁK NAPJA
14
Jún

Jó rendben! Tudom, hogy az Anyák Napját is csupa nagybetűvel írtam, na de apaként hadd legyek elfogult, és írhassam ezt is. Apa, papa, papuci, apucika. Gyönyörűen csengő szavak. Mindenképpen olyan, amit érdemes kipróbálni. És nem csak kipróbálni, hanem amennyit lehet élni is vele.

Zsúrba menni jó! Na de tartani? Ha elakadnál, íme pár ötlet:
24
Ápr

Micsoda izgalom! Micsoda várakozás. Vajon meg leszek hívva? Vajon elég jól viselkedtem, hogy anya vagy apa megengedje? Na de melyiket válasszam? Ezer kérdés egy zsúr körül. Mikor kezdjük? Mennyi gyereket engedjünk meg gyermekünknek meghívni. Jönnek a szülők is? Testvér jöhet?

Pasztell színekben úszó gyerekvilág! Kérlek ne vegyél gyűrűpiramist pasztell rózsaszínben!
16
Jún

Amikor lakberendezésben gondolkozunk, különösen, ha a mai trendeket, vagy a szülői vágyakat vesszük figyelembe, akkor a pasztellszínekre esik a legtöbb esetben a választás. Elképzelem, ahogy a rég tervezett álom, egy édes kislány (teljes pasztell rózsaszínben) vagy egy édes kisfiú (teljes pasztell világoskékben) hazaérkezik a szobácskájába, ahol a bútorokon, kiegészítőkön, keresztül teljes színharmóniában megtervezett szoba fogadja.

Teljes személyzet kerestetik!
09
Jún

Ez biztos, hogy nem volt az apróbetűs részben. Teljes személyzet szükségeltetik egy gyerekhez. Na még kettőhöz, és milyen lehet az élet ennél több gyerekkel? Ahogy a tanév vége felé haladunk, nemhogy kevesebb a feladat, hanem egyre több. Állandók a programok, a kirándulások, a fogászat, a szülői, az évzáró a ballagás, a ruhavásárlás a….

Építeni kell! Avagy mit fejlesztenek az építőjátékok?
24
Ápr

Természetesen az Építőknek is van világnapja június első vasárnapján! Imádom a világnapokat. Állandó ünneplésben vagyok ettől. Csak finoman jelzem, hogy nemsokára jön a Zene, a Vasutasok, az Apák Napja, és a Környezetvédelem világnapja. A sor végeláthatatlan!

Érvek-ellenérvek! Környezetvédelem. Mit tanítunk?
01
Jún

Azt gondolom a címnél elvesztettem az olvasót. Kérlek, egy kicsit maradj velem. Beszélgessünk róla. Június 5.-én van a környezetvédelem világnapja!

Kell egy kód a családnak! Eltűnt gyerekek világnapja
25
Máj

Igyekszem nem túlaggódni a dolgot. Május 25-én közel a gyereknaphoz, van egy másik nap, ami az eltűnt gyerekeké. Szülőként hátborzongató érzés végiggörgetni az Eltűnt Gyerekek Facebook oldalát. Bejegyzések sokaságában keresnek gyerekeket, akik egyik reggel elindultak és azóta nem tértek haza. Az élethez nagyon sok szerencse kell, és a túlaggódás sem segít, vagy ad teljes biztosítékot, de belegondolni is borzasztó.

Nem emlékszem már! Gyermeknapi programok 2022
23
Máj

Nem emlékszem már milyen is volt a gyereknap amikor én gyerek voltam. Amikor a gyereknapot hallom, mindig elgondolkodom rajta pontosan mit is jelent. Nagy rendezvény a Margitszigeten? Ringlispíl. Szerintem még sosem írtam le ezt a szót. Nagyon vicces. Vattacukor, vidámpark? Ja az már bezárt. Esetleg Cirkusz?

Ki mondta, hogy a fiúk nem babázhatnak?
18
Máj

Tényleg ki mondta ezt? Vagy, hogy nem lehet babaházuk, vagy konyhájuk. Tiltakozom. Kell, hogy lehessen, és kell, hogy játszhasson vele, vagy játszhasson egymással két különnemű testvér vagy barát. Minden játék ér, és semmit sem kell előre determinálni.

Nyár, víz, úszás, tábor, hajó, kikötő
11
Máj

Különös vonzalmam van mindenhez, ami víz. Minden formáját szeretem. Essen, folyjon, zubogjon, vagy csak csendben legyen gyönyörű víztükör.

Család
13
Máj

Olyan ez kicsit, mint mikor olvasod, hogy angol tudósok kimutatták, hogy egy mikron timpellér napi fogyasztása pontosan 4,5 évvel hosszabbítja meg az életkorodat. Igen a Családnak is van napja. Mindennek van napja. (még a palacsintának is) Nemzetközi.

ANYÁK NAPJA
28
Ápr

Csupa nagybetűvel. Mennyi gondolat. Mennyi kérdés, boldogság, kétely, fájdalom, és mi minden még, ami eszünkbe jut. Elcsépelt? Csak a virágosok találták ki ezt is. Kell egy külön nap? Miért nem minden nap az.

Kérem vissza a szivárványomat!
13
Ápr

Még most is, szinte minden alkalommal amikor szivárványt látok és meg tudok állni, akkor lefényképezem ezt a csodát. Aztán persze megállapítom, hogy eszményi szépségét egy telefonon készített kép nem tudja visszaadni, de ég bennem a vágy, hogy megosszam gyerekeimmel, hogy láttam egy szivárványt. Ma már szeretem, ha esik, és ha süt. És ez a kettő létrehozza a kedvenc égi jelenségem!.

BRIO! Generációkat köt össze!
04
Ápr

1. Annyi játék van otthon, hogy alig fér el a szobában! 2. Minek, alig játszik vele, 5 percre sem köti le semmi! 3. Ez túl drága, sajnos ilyet nem vehetünk! 4. Á, ez már neki nem való! Ennél sokkal előrébb van!

Április 2. - Gyerekkönyvek nemzetközi napja – A meseírás napja
01
Ápr

Hogy a meseírásnak, a gyerekkönyvnek van világnapja? Igen! Április 2-án nagy tisztelettel adózunk ennek. 1967 óta Hans Christian dán származású meseíró születésnapján tartják a Gyermekkönyvek nemzetközi napját világszerte.

KARÁCSONY, csupa nagybetűvel!
20
Dec

Állandó és soha meg nem szűnő kérdés. Mi kerüljön a fa alá, mitől lesz igazán szép, meghitt, emlékezetes egy gyerek számára a karácsony. Sok szokás, sok ház, különböző lehetőségek, és nevelési elvek.

Itt van az ősz, itt van újra…
07
Okt

Az élménydús nyarat követően megkezdődött egy hűvösebb, de annál színesebb idény, az ŐSZ csupa nagybetűvel. Ne csüggedjünk akkor sem, ha elkezdődött az ovi és a suli, beálltak a dolgos hétköznapok, mert jó ötletekkel tartalmassá lehet tenni a családdal, barátokkal tölthető minőségi időt kicsikkel és nagyobbakkal egyaránt. Ha leülünk együtt, és készítünk egy tervet, egy bakancslistát, minden bizonnyal mindenki tud olyat ötlettel előállni, ami kedvére való…

DIY matatófal: készítsd el otthon a kicsik kedvenc játékát
21
Szept

A matatófal, matató tábla vagy foglalkoztató fal egy nagyon szórakoztató és hasznos része lehet a gyerekszobának, és garantált sikert arat a babák és bölcsisek, de még az óvodások körében is. Fejleszti a finommotoros képességeket és lebilincselő játékélményt nyújt a legkisebbeknek. A jó hír pedig az, hogy akár minden előkészület nélkül könnyen elkészíthetjük otthon is.

Kezd otthon, és győzd le a saját félelmeidet! A környezetvédelem otthon kezdődik! Változtass!
14
Szept

Amikor az a szerelem szülőséggé válik, azaz elérkezik a gyerekvállalás időszaka, akkor beköszönt a túlzott takarítás, a fertőtlenítés, és a hihetetlen mennyiségű vegyszerhasználat időszaka is. Igen tudom, nem mindenhol, de hogy őszinte legyek saját példáim, azaz látogatásaim szűkebb és tágabb ismeretségi körömben ezt mutatják.

Legyen könnyű az iskolakezdés - 5 egyszerű trükk
30
Aug

Ismét eljött az idő, hogy bepakoljuk az iskolatáskákat és előkeressük az uzsonnásdobozodat, hiszen pár nap és kezdődik az iskola. A tanévkezdést minden kisgyermek izgatottan várja, ugyanakkor kihívást is jelent számukra. A nyári szünet lazasága után az egész napot egy iskolapadban kell tölteni, a sok-sok újdonság befogadása pedig kimeríti őket. De néhány egyszerű lépéssel segíthetünk nekik, hogy könnyebb legyen a beilleszkedés az iskolai életbe.

Top 10 gonosz meseszereplő [6-10] (2021)
09
Aug

Folytatjuk listánkat a top gonosz meseszereplőkről! Van akit még gonoszan is imádunk, és van, akinek létezésétől is kiráz minket a hideg. Aztán vannak olyan főgonoszok, akik annyira gátlástalanok, ravaszak, viccesek, és persze gonoszak, hogy hiányoznának, ha nem lennének. Lássuk hát szubjektív listánk folytatását!

Top 10 gonosz meseszereplő [1-5] (2021)
28
Júl

Minden mesének megvannak a jó és rossz szereplői. Persze mindenkinek van egy kedvenc mesehőse, aki megmenti a világot, vagy különleges képességekkel rendelkezik, vagy csak szimplán annyira elbűvölő, hogy nem lehet őt nem szeretni. De miért ne emelhetnénk ki a gonosztevőket is? Hiszen nélkülük nem lehetnének mesehőseink sem! És néha a gonoszság mögött is lapulhat egy kis komikum, vagy épp egy érző szív. Lássuk szubjektív listánkat a top gonoszokról!

Mi kell a boldogsághoz? 1. rész
14
Júl

Rájöttem, tudom, hogy mi kell hozzá. Ez mindennél egyszerűbb! Őrületes érzés, amikor az ember kezében ott a kulcs és nem kell semmit tennie, egyszerűen csak működik! Valahogy úgy érzem ezek az első mondatok lehet, hogy egy kicsit túlzóak voltak. Inkább valahogy úgy kellett volna kezdeni, hogy beszéljünk a hormonokról? Ez talán helytálló lett volna ha az oldal egy életviteli tanácsokkal foglalkozó blogoldal lenne. Pedig mégis bármilyen furcsa, a boldogságot keresve találtam rá a hormonokra.

Süsd meg, díszítsd ki! Szülinapi tortareceptek és tortadekor, amiért a gyerekek odáig vannak!
08
Júl

Szülinapi tortát sütni igazán klassz dolog több szempontból is. Először is nagyon kedves gesztus, hiszen a saját kezünk munkájában benne van minden odafigyelés és szeretet, amit szívesen adunk annak, akit szeretünk. Másrészt így biztosra mehetünk, hogy csak jó dolgok kerülnek bele, amit mi magunk is szívesen fogyasztunk. Viszont akkor éri meg igazán, ha az a házi torta tényleg finom és szép is. Összegyűjtöttünk néhány receptet és tippet, amivel biztos lesz a siker!

Megszerettetni az olvasást...
22
Jún

Itt a vakáció, és vele együtt a kötelező olvasmányok, ami okoz némi fejtörést a szülőknek és gyerekeknek egyaránt. Az olvasás előnyeiről nem kell senkit győzködnünk. Az olvasás fejleszti a képzeletet, serkenti az elmét, növeli szókincsünket, és persze segít a helyesírás megszilárdításában. Röviden tehát: az olvasással megtanulunk gondolkodni és kifejezni önmagunkat. Ugyanakkor gyakran szembesülhetünk vele, hogy gyermekünk nem akar olvasni, sőt teljesen kiborul az olvasás szó hallatán.

Nyár, barátok, terasz és Fröccs! Fröccs társasjáték
16
Jún

Alapvetően minden alkalommal szülőket szólítunk meg, de a cél mindig a gyerekek jóléte, fejlődése, szórakoztatása, vagy csak kényeztetetése. Most mégis inkább valami másra ösztönöznénk! Kényeztessük magunkat. Egy jó fröccsel. De mi is a fröccs, és mit mivel, mennyit és milyen arányban? Egyáltalán szabad-e. Vagy valóban aki a bort vizezi, más gazságokra is képes?

8 tuti tipp Apák napjára
15
Jún

Június harmadik vasárnapján az apukákat, nagypapákat, és a dédnagypapákat ünnepeljük. Bár még csak az elmúlt években kezd hazánkban is ismertté válni az Apák napja, de nem is kérdés, hogy az édesapák is ugyanúgy megérdemlik a kitüntetett figyelmet, mint az édesanyák. Beszéljetek össze a gyerekekkel, és lepjétek meg apát ezen a jeles napon egy közös élménnyel vagy egy személyre szóló ajándékkal június 20-án. Olvasd el válogatásunkat, amiben a legtutibb élmény és ajándékötleteket gyűjtöttük össze.

Szia! Tolki vagyok, aki segít neked a tanulásban!
07
Jún

Nyakunkon a nyári szünet, itt az ideje elkezdeni gondolkodni rajta, hogy mivel foglaljuk le a gyerekeket. Bár a nyár kicsiknek és nagyoknak is egyet jelent a pihenéssel és a feltöltődéssel, könnyen ütközhetünk abba a problémába, hogy nem tudjuk kellően lekötni a gyerekekben felszabadult extra energiákat. Noha az olvasás nem minden gyerkőc körében örvend nagy népszerűségnek, egy izgalmas interaktív könyv még a legellenállóbbaknak is felkelti az érdeklődését - ismerjétek meg Tolkit!

Loopy Looper! Micsoda!?
25
Máj

Loopy Looper feltehetően a legújabb őrület a határon. A kérdés csak, hogy az internet felkapja-e ahhoz eléggé, hogy hasonló felfutása legyen, mint a Fidget Spinnernek volt néhány évvel ezelőtt. Erre minden esélye megvan, mert valljuk be őszintén, a játék már az első ránézésre is több játékélményt ígér, mint a korábbi Fidgetek bármikor. Az elképzelés hasonló: pörgess!

Ajándék ötletek Gyereknapra
21
Máj

Bár a legtöbb nap róluk szól, május utolsó vasárnapja elvehetetlenül az Övék! Ez az időszak sajnos most nem kedvez a gyereknapi programoknak és rendezvényeknek, így kicsit nehezebb dolgunk van, ha azon gondolkodunk, mivel lepjük meg gyermekünket. Összegyűjtöttük a legjobb gyereknapi ajándék ötleteket, amivel biztosan nagy örömet fogsz okozni! Találsz köztük kisebb és nagyobb ajándékokat is, a családi költségvetéstől függően.

Okostelefon helyett társasjáték? Itt van az 5 legnépszerűbb Monopoly
14
Máj

A társasjátékozás egy olyan tevékenység, amit nem lehet elég korán kezdeni, de kinőni sem lehet belőle. A társasjáték partik elengedhetetlen részei egy családi összejövetelnek vagy a hétvégi lazításnak. Logikai játékok, családi társasok, kártyajátékok és kockajátékok, stratégiai játékok - lehetne még sorolni, de a lényeg, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót, és mindig van legalább egy olyan játék, amivel a család legkisebb és legnagyobb tagja is szívesen játszik együtt.

Melyiket válasszam? - Jamara, a távirányítós játékok fellegvára!
03
Máj

Kétségtelen, hogy szinte minden gyerek rajong a távirányítós játékokért. Lehet fiú vagy lány, kicsi vagy nagy, vagy akár felnőtt, a távirányítós autóknak, repülőknek, hajóknak, vagy akár állatoknak senki sem tud ellenállni, ha egyszer kipróbálja őket. A rengeteg típus és variáció közül nem egyszerű a választás. Megpróbáltuk neked összeszedni a legfontosabb tudnivalókat, hogy a tökéletes járgányt válaszd ki gyermekednek, vagy akár magadnak. Lássuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni!

Bogaras vagyok! Nem is kicsit!
25
Ápr

Tücsköt bogarat összehordsz itt nekem fiam. Persze ez nem pont azt jelenti nekünk amit mi itt a bogarasságról írunk. A bogarasság sem, az. Akkor most pontosan, hogy is? Minden rovar, bogár, de nem minden bogár rovar, vagy éppen fordítva? Minden bogár, rossz, félelmetes, rúg, csíp harap, el kell taposni. És a pókokat meg ki nem állhatom, Fusson ki merre lát. Nem-nem a pók szerencsét hoz, vigyázni kell rá! Vagy Éppen ellenkezőleg. Rendet kellene tenni itt bogár fronton.

Megérkezett a BT21!
30
Márc

Talán már találkoztál a BT21 karakterekkel a Messenger matricaboltjában, de azt tudtad, hogy ezeket az imádnivaló kis figurákat a világhírű BTS, más néven Bangtan Boys dél-koreai fiúbanda tagjairól mintázták? A karakterek megalkotása során meghatározó szempont volt, hogy azok tükrözzék a bandatagok személyiségét. Így született meg a 8 teljesen egyedi karakter: Tata, Mang, Chimmy, RJ, Koya, Cooky, Shooky, és Van.

5 ok, amiért érdemes Janod játékokat vásárolnod a gyerekednek
16
Febr

Legyünk őszinték, kihívás olyan játékot találni gyermekünk számára, amiért igazán odáig van, és a szórakozás mellett a fejlődésben, tanulásban is segít. Habár sok játék oktató jellegű, színes, és szemet gyönyörködtető, csak kevés az, amelyikben e három tulajdonság a megfelelő egyensúlyban van jelen. A Janod játékok viszont tökéletesen eleget tesznek ezeknek a kritériumoknak. A franciáknak nagyszerű érzékük van a játékokhoz, és ez alól a Janod sem kivétel.

2021-es újdonságok: Schleich
30
Jan

A Schleich ismét remek és egyedi játékokkal és állatfigurákkal indította a 2021-es évet. Nézd meg a játékuniverzumok legújabb tagjait, megmutatjuk minden kategóriában a kedvenceinket!

Lépj a gázra a menő Hot Wheels kisautókkal!
04
Jan

A járművek áruházunk legkedveltebb játékkategóriájába tartoznak. Minden gyerek, a kis és nagyobb korosztály is megtalálja a hozzá illő járgányt közöttük. Az autók persze a legkedveltebb játékok, kidolgozottságuk és felszereltségük a célközönség érdeklődésétől függően változik. Manapság már nem lehet kizárólag fiús játéknak tekinteni az autókat, a lányok játékában is fontos helyük van, igaz, más jellegű járművek kötik le őket.

Szilveszter gyerekekkel? Kreatív játék, emlék!
30
Dec

Az idei szilveszter sokaknak egészen más lesz, ez nem is kérdéses. Itt az idő új szokások bevezetésére. Ez a kreatív ötlet garantáltan fel fogja dobni az otthon töltött szilveszter estét!

A Ciki-Caki labda kihívás
23
Dec

A labdázás kedvelt játék. Nem igényel nagy beruházást, mégis fejleszt és elszórakoztat akár egy csapat gyereket is. A különféle méretű és anyagú labdák ideálisak szabályjátékokhoz, de a babák első fejlesztőeszközei is. Áruházunk egyik kedvence a CrazyBall, más néven Ciki-Caki labda a látszattal ellentétben nem hagyományos labda. Külsőleg egy hétköznapi labdának tűnik, de belsejében varázslat van.

Hangolódj a karácsonyra kreatív-hobby és kézműves termékeinkkel
25
Nov

Nyakunkon a karácsony, itt az idő elgondolkodni az ajándékok beszerzésén és a lakás feldíszítésén. Gyermekes családokban az ünnepre való ráhangolódás legjobb eszköze a kézműveskedés, ami mindkettőre megoldást kínál. Készíts karácsonyi kreatív-hobby és kézműves termékek segítségével egyedi meglepetést környezetednek és magadnak.

Ismerd meg a környezettudatosság új eszközeit: újratasak és újraszalvéta
16
Nov

A műanyag hulladékok lassan ellepik a környezetünket folyók, tengerek és az óceánok élővilágát veszélyeztetve. A lassan célba érő tiltás az egyedüli megoldás ellenük, ez azonban még várat magára. Addig sincs azonban minden veszve. Egyéni döntéseinkkel sokat tehetünk az élhető jövőért. A környezettudatosság keretein belül az újratasak és újraszalvéta, a méhviaszos csomagolók választásával jót teszünk egészségünknek, környezetünknek és gyermekeinknek is.

Kódolható fajáték 2 éves kortól? Igen! Tanulj játszva kódolni a BRIO méhecskével!
10
Nov

A mai digitális világban felnövő gyerekek számára teljesen természetes, hogy számítógépet, okostelefont vagy tabletet használnak, akár az iskolában, akár otthoni kikapcsolódás gyanánt. A modern technológia használata egy nap a munkájuk nélkülözhetetlen részévé fog válni, függetlenül attól, hogy milyen szakmát választanak. A kicsik imádnak babrálni az okoseszközökkel, így ezt az érdeklődést miért ne fordíthatnánk egy jó cél irányába?

Te tudsz lovagolni? Tudod, hogy miért érdemes megtanulni?
13
Ápr

Hasznos információk, ha még nem tudtad eldönteni, hogy érdemes-e elkezdeni!

Szeretnivaló plüss unikornisok
06
Nov

A játék a gyerekek alapállapota. Ezzel kelnek, ezzel fekszenek, és a tudatos tanulást megelőzően már ez által tanulnak. Emiatt a játékaik fajtája és minősége alapvető a testi és szellemi fejlődésükhöz. A puha, kellemes tapintású és könnyen kezelhető plüssök mindig készen állnak a játékra. Könnyen tisztítható anyaguk kíméletes a gyermekek puha, érzékeny bőréhöz. Egy ölelgetni való plüss unikornis, maci vagy más állatka igazi játszótárs, sok évig hű kísérője lehet a gyerekeknek.

Alternatív adventi kalendárium gyerekeknek
29
Okt

Az év végi pihenésre való felkészülés általában pörgősen telik, pedig az advent nyugalmas időszak a keresztény ünnepkörben. Ez a várakozás ünnepe, melynek hagyománya sok családban gyökeres átalakuláson ment keresztül az elmúlt évtizedekben. Könnyen elveszhet a karácsonyt megelőző hetek készülődéssel teli pátosza, de ne hagyjuk! A gyerekeknek készült adventi naptárak segíthetnek bennünket abban, hogy a várakozást legbelsőbb örömmé tudjuk gyermekeinkben formálni, amire nap mint nap építhetnek.

Ho-ho-horgász játékok a kínálatunkban
26
Okt

Emlékszel még a 80-as évek híres mesesorozatára, A nagy ho-ho-horgászra? A Csukás István forgatókönyve alapján készült animációs sorozat zenéje a 100 Folk Celsius előadásában Aranylemez lett, így nem túlzás azt állítani, a mese igazi korrajz, amire minden felnőtt jó szívvel emlékszik vissza. Az ügyetlen főhős barátjával, Főkukaccal sok-sok vicces kalandot élt át közös szenvedélyük, a pecázás közben.

A misztikus Harry Potter játékok
19
Okt

A világhírű könyvsorozat, a Harry Potter írója, J. K. Rowling hét kötete újraértelmezte a fantasy műfajt. A főhős, Harry és barátai a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola tanulói, ahol már eleve mágikus képességekkel rendelkező tanulókból nevelnek képzett boszorkányokat és varázslókat. A lebilincselő történetben Harry a gonosz varázslóval, Voldemort Nagyúrral harcol, aki nem csak Harry szüleinek életét vette el, hanem az egész világot megpróbálja leigázni.

Ismered már a Logico Piccolo játékokat?
14
Okt

Minden gyerek élvezi a logikai játékokat (mint amilyenek a Logico Piccolo termékei), mert izgalmas kihívásokkal dolgoztatják meg a sokszor ellustult agytekervényeket, de ha kötelezőnek álcázzuk őket, mindent elkövetnek majd, hogy megússzák a “nemszeretem” feladatokat. Az iskolai felkészítő feladványok még érdekesek az ovisok számára, de az iskolai gyakorló feladatoktól már menekülnek a kisiskolások. Pedig milyen inspiráló kipróbálni magunkat váratlan nehézségek közepette.

Jamara élethű elektromos járművek kisgyerekeknek
30
Szept

A felnőtt közlekedési eszközökre megszólalásig hasonlító elektromos gyermekjárműveket gyártó Jamara termékei egyre népszerűbbek a kisgyermekes családok körében, hiszen nem csupán szórakoztató játékok, hanem hathatós fejlesztőeszközök is. A vezetés élményének átélése egy sor olyan készséget megdolgoztat a gyerekekben - a motorikus készségektől a mentális képességekig -, amiket a kormányzás, a közlekedési szituációkban tapasztalt folyamatos döntéshelyzet stimulál.

Ezért sikeresek a Melissa&Doug játékok termékei
28
Szept

A fejlesztőjátékok között egyre ismertebb amerikai márka, a Melissa&Doug elnevezésében szereplő nevek két valóságos személyre utalnak, akik minőségi játékokat készítenek kicsiknek és nagyoknak. A céget Doug szüleinek garázsában 1988-ban alapították, és azóta ismertek lettek az egész világon. Már több külföldi gyárat nyitottak meg.

Baby Shark játékok - A cápa mégis játék
24
Szept

Hallottad már a Baby Shark dallamot? Ha szülő vagy, illetve szereted magad naprakészen tartani a YouTube gyerekvideók nézegetésében, akkor biztosan találkoztál már ezzel a fülbemászó slágerrel, ami közel négy éve indult világhódító útjára. A kedves cápacsalád azóta szó szerint felfalta a fél világot. A videót világszerte több milliárdan megtekintették már.

Tematikus fejtörő feladványok gyerekeknek
21
Szept

A LÜK fejlesztőfüzet-sorozat a nagyobb ovis és a kisiskolás korosztály számára készült. Feladványaik játékosan segítik az írás, olvasás, gondolkodás és megfigyelés fejlesztését. Edzik a logikát, az összehasonlító és elemzési képességet, valamint a kitartást is. A könnyen használható, változatos és szórakoztató feladványokat tartalmazó füzeteik egyediek a foglalkoztató füzetek kategóriájában. A számtalan témakörben készített képességfejlesztő füzetekhez egy kirakó tábla tartozik.

Barbie a nagybetűs baba
08
Szept

A gyerekek szeretik babusgatni a játékaikat, a babák a gyerekek legjobb barátai. A velük való kommunikáció során dolgozzák fel a kicsik az őket ért élményeket és gyakorolják a maguk körül látott felnőtt szerepeket. Játékuk tehát árulkodó. Megfigyelték, hogy a pár éves gyerekek is szívesebben játszanak felnőtt alkatú öltöztetős Barbie babákkal, mint a sírós csecsemőkkel, amik elvileg közelebb állnak az életkorukhoz. Ennek oka a szociális készségekben keresendő.

Kézműveskedés levegőn száradó gyurmával
25
Aug

A gyurma az egyik legjobb kreatív alapanyag. Elsősorban gyerekjátékként tekintünk rá, pedig a levegőn száradó gyurma rengeteg mindenre felhasználható fel a játékon kívül is. Ilyenkor jön jól, hogy a gyereknek óriási képzelőereje van, amit az olyan hétköznapi kézműveskedés során is kamatoztatni tudnak, mint a gyurmázás. Ezért jutnak el az egyszerű csigaformától, amit még bölcsisként tanultak meg az egyre bonyolultabb formákig. És ezért tudják használni a gyurmát univerzális alapanyagként.

Gyereknek telefon: igen vagy nem?
19
Aug

A gyereket sokszor vádoljuk meg azzal, hogy belemerülnek a digitális világba és elhanyagolják a feladataikat, barátaikat és magukat is. Az ingergazdag közeg valóban függővé tesz, ahonnan nehéz kiutat találni. Ezért sem mindegy, mikor engedjük meg a gyerekeknek, hogy a mesenézésen túl játékokat is kipróbáljanak a telefonon, illetve mikor veszünk nekik saját eszközöket.

A finommotorika játékos fejlesztése
22
Júl

A finommotorika apróbb testrészeink koordinált mozgását jelenti. Főleg az ujjak és a szemek megfelelő összhangját jelenti, ami elősegíti iskoláskorban a helyes ceruzafogást, és segíti a szépírás, a helyes testtudat kialakítását. A kisbabák finommotorikája észrevétlenül fejlődik, de érdemes tudatosan figyelni a fejlesztésére, mivel egy kis türelemmel, hétköznapi anyagokkal is nagy változást érhetünk el. Játékos feladatokkal otthon is fejleszthetjük a gyerekek finommozgásait.

Játszottál már 2 személyes focis játékot?
29
Jún

Itt a nyár, ideje kimenni a kertbe. Ha Te is imádod a focit, és szeretnél olyan híres lenni, mint Ronaldo vagy Messi, akkor a 2 személyes focis játékokat pont Neked találták ki! A páros foci nem tér el a sportpályán játszott futballtól, csak kevesebben játsszátok. A cél a szokásos, minél több gólt rúgni az ellenfélnek. Mivel nehéz lenne két egész csapatra való pajtást összegyűjteni, ezért olyan focis játékokat gyűjtöttünk össze Nektek, amit akár egyedül vagy párban is kipróbálhattok. 

Létezik társasjáték 2 főre?
10
Jún

Társasjátékot játszani társaságban lehet, tartja a hiedelem, pedig a társasjátékok 2 főre azért jók, mert nem kell csapatot magunk köré gyűjteni, hanem kettesben, testvérekként, házaspárként is neki lehet állni. Mindenkiben van egy kis gyermeki “én”, csak sokan nem engedik a felszínre. Talán elfelejtették, talán nem merik megmutatni magukat mások előtt ilyen szituációkban, mindenesetre érdemes néhanapján levetkőzi a gátlásokat, és ismét gondtalan gyerekként belevetni magunkat

Válassz szórakoztató fejlesztőjátékot ovisoknak
10
Jún

Az otthon töltött hosszú hetek alatt valószínűleg már minden játékot rongyosra játszottatok. Egy ovissal nem könnyű, gyerektársaság nélkül. Tudod, hogy muszáj lenne lekötni valami érdekes játékkal, csak épp fogalmad sincs róla, melyikkel. Manapság a játékkínálat már követhetetlenül nagy. Ez persze nem panaszkodás, mert ha nem tudod, mit keresel, éppen kapóra jön, hogy van miből nézelődni. A jó hír, hogy jó helyen jársz nálunk.

A legjobb autós játékok gyerekeknek
13
Máj

Ebben a bejegyzésben a gyerekeknek készült autós játékokat járjuk körbe. Ugye Ti sem találkoztatok még olyan kisfiúval, akit ne ejtett volna ámulatba egy teherautó, egy nagy busz vagy minden guruló játék csúcsa, a vonat? Ha építkezés mellett halad el, képes hosszú percekig figyelni, melyik járgány mit csinál a hatalmas kerekein. Mások órákat töltenek a vasútállomáson, a kevésbé vonatrajongó anyukájuk nagy-nagy örömére.

A legérdekesebb interaktív játékok fiúknak
10
Máj

A fiúknak készült interaktív játékok a modern kor követelményeinek megfelelően kerültek be a játékboltok kínálatába, majd onnan a gyerekszobák polcaira. Minden ilyen játék a kölcsönös kommunikáción alapul, valamilyen visszajelzést, cselekvést vagy hangot ad ki a beérkező utasításoknak megfelelően. A digitális világ információözöne hívta életre ezeket a játékokat, mert azt gondoljuk, hogy a gyerkőcök a városi környezetben nem képesek magukat lefoglalni, pedig kellő fantáziával vannak megáldva.

24
Ápr

Az ovisok nagy állatbarátok. Ebben a korban már szinte mindenkinek van kedvenc állata. A fiúk nagy dínó-szakértők, nincs olyan, akinek ne lenne pár T-Rex a szobájában, de nagy kedvencek a kutyák, macskák, nyulak is. Az óvodások szeretnek állatok bőrébe bújni, jelmezeket viselni és természetesen bármilyen állatos játékkal játszani. A lányok különösen nagy rajongói a lovaknak. Bármilyen lovas játék évekig nagy kedvencük marad.

24
Ápr

Unatkozik a gyerkőc, le kellene kötni valami felnőtt fejjel is értelmesnek gondolt játékkal. Ha voltál már hasonló cipőben, tudod, milyen nehéz őszintén mosolyogni a játékáruházak kínálata előtt, ha tisztában vagy vele, hogy tíz perces játék lesz a kinézett aktuális kedvencből. Talán ki lehet csikarni még belőle öt plusz percet, ha leülsz vele és úgy teszel, mintha téged is borzasztóan érdekelne a játék, de tudod, hogy soha többet nem fog előkerülni a sarokból, hiába rágta érte a füledet már.

Te is kidobtad eddig? Ne tedd!
07
Márc

Nézz rá másképp és láss csodát!

Készüljünk újra együtt a húsvétra!
07
Márc

A bevásárlásban és a nagytakarításban ugyan nem tudunk segíteni, de abban igen, hogy ötletes, kreatív és színes dekorációval díszítsd fel a lakást és az ünnepi asztalt!

Fészekhinta! Nem csak a kertbe, hanem szobába is!
07
Márc

Melyik gyerek ne álmodozna arról, hogy saját hintája van. A játszótereken szinte folyamatos a sorbanállás ha fészekhintáról van szó. Imádják, mert nagy, mert lehet benne ülni és feküdni, napsütésben napozni, barátokkal hangoskodni, vagy éppen egyedül pihenni. De psszt: tudjuk, hogy nem csak a gyerekek szeretnek hintázni! Mi Rád is gondoltunk!

Minden kisfiú (és apa) álma: az egész szobát beterítő BRIO sínpálya
04
Dec

Minden kisfiú (és apa) álma: az egész szobát beterítő sínpálya Gyerekkorában mindenki szeretett volna magának egyet, de csak keveseknek adatott meg a kiváló minőségű fa sínpálya és a hozzá tartozó világító elemes vonat, no meg a pályát realisztikussá varázsoló kiegészítő épületek és járgányok tömkelege. Felnőttként már elérhető számunkra is ez az álom, így amikor gyermekünk számára választunk karácsonyi ajándékot, egyáltalán nem szégyen, ha magunkra is gondolunk: hiszen ha általunk is vágyott 

Janod! Az ajándékozás Jolly Jokere
03
Dec

Fejlesztő játékok gyerekeknek A legtöbben szeretünk úgy játékot választani, hogy ne csak örömet okozzon új kis gazdájának, de lehetőség szerint segítse fejlődését, növekedését érzelmileg és persze szellemileg is. A játékválasztásnál fontos szempont mindannyiunk számára a tetszetős megjelenés és persze a tartósság is. Jó hírünk van: van egy olyan márka, ami minden kitételt szem előtt tart, ez pedig…

Mivel játsszon a gyerek? - 1. rész
27
Nov

Amikor játékvásárlás előtt állunk, általában tisztában vagyunk azzal, hogy a gyermekünknek éppen mire van szüksége, vagy mi az, ami a legjobban érdekli, leköti. De talán szeretnénk néha irányítottan ajándékot választani, hogy biztosak legyünk benne: olyan játékot kap, ami korosztályának megfelelő, és a fejlődését a leginkább elősegíti. Ha pedig nem mi vagyunk a szülők, még nehezebb lehet a választás. Ehhez készítettünk egy útmutatót.

27
Nov

Varázslatos, biztonságot adó rongybabák A babák lehetnek a gyerekek legjobb barátai, akik minden kalandjukon végigkísérik őket, akiknek a fülébe lehet suttogni a féltve őrzött titkokat és a legnagyobb félelmeinket, és akad köztük olyan is, aki egy csomó mindenre meg is tanítja kis tulajdonosát!

Plüss!! Hogy miért? Mert szeretjük! Teddykompaniet
13
Nov

Amikor kisbaba születik a környezetünkben, az ajándékok között toplistán szerepelnek a különféle plüssök, csücsközők, zenélő játékok no és persze az alvókák. A babák érzékeny bőre számára nagyon fontos, hogy selymes és puha anyagból készült kedvencet válasszunk. Ezekre kínál kiváló megoldást a Teddykompaniet termékcsalád.

Megunt játékok? Tele a szoba?
12
Nov

Ahogy megszületnek a gyermekeink, azonnal ajándékokkal halmozzuk el őket: plüssök, zenélő, forgó játékok, alvókák és csörgők. Később járássegítők, mozgó felhúzhatós játékok, finommotorikát fejlesztő játékok lepik el a gyerekszobát, majd évek elteltével az egész lakást. Mit tegyünk, hogy maradjon egy talpalatnyi hely a nappalinkban?

Szabadság, környezettudatosság, praktikum
09
Aug

Mi lehetne náluk aktuálisabb? Ismerkedj meg a kiváló minőségű svájci Micro rollerekkel, hogy semmi se állhasson a száguldás útjába. Velük biztosan nem fogtok elkésni sem az oviból, sem a munkából!

Milyen a jó foglalkoztató füzet?
09
Szept

Nincs könnyű helyzetben az, aki igényes, jó minőségű és vonzó foglalkoztató füzetet keres. A mai felgyorsult világban még nehezebb a gyermekek figyelmét megragadni és arra ösztönözni őket, hogy merüljenek el egy kreatív tevékenységben.

Utazós játékok - titeket mentett már meg valamelyik?
09
Aug

Beköszöntött a nyár, indul a nyaralási szezon, gyakoribbak a hosszú hétvégék és kisebb-nagyobb kiruccanások is. Igen ám, de legyen az autós, vonatos, repülős táv - gyerekekkel egyaránt megvannak a nehézségei.

Ó, Ó, VAKÁCIÓÓÓ!
10
Jún

Teljes erőből berobbant a nyár, hamarosan az iskolák, óvodák és bölcsődék is bezárnak. Legfrissebb kreatív tippjeinkkel könnyebben fog menni a visszaszámlálás a nyaralásig, a legjobb barátnő házi készítésű barátság karkötőt kaphat a külön töltött hetekre, és megtudhatod, mi mindent lehet készíteni szívószálból!

Napok kérdése, és beköszönt az idei gyermeknap, neked van már ajándékötleted?
20
Máj

Nem kell aggódnod, idén is segítünk, ráadásul most egy szuper ajánlat is vár rád!

Készítsetek otthon együtt vízfalat a Víz Világnapja alkalmából!
22
Márc

Ez a világnap jó alkalom arra, hogy megmutasd gyermekednek, mit jelent számunkra a víz, az élet elengedhetetlen feltétele. A világnap idei mottója: Vizet mindenkinek!

A te gyereked is kutyát szeretne?
12
Márc

A gyerekek szinte ösztönösen vonzódnak az állatokhoz, és mi lehetne kézenfekvőbb megoldás az ember legjobb barátjánál? Nem mindenkinek lehet azonban otthon kutyája, de a kutyákon keresztül sok mindenre megtaníthatod a gyermeked!

Ezért szeretnek építeni a gyerekek
25
Febr

Minél kisebb egy gyerek, annál kevesebb dolgot tud befolyásolni. Az építés így egészen kiskortól kezdve azt a területet jelenti számára, ahol alkothat, irányíthat, kiteljesedhet - arra mehet, amerre akar.

Finommotorika, koncentráció és még jó szórakozás is, mi az?
12
Febr

Hallottál már a Pixelhobbyról? A különleges játék, ami egyszerre fejlesztő, szórakoztató és elgondolkodtató, Hollandiából származik, és közel két éve kezdődött kirobbanó nemzetközi sikere. Definiálni nem könnyű, hiszen olyan érzés játszani vele, mintha mozaikot készítenél, puzzleoznál, maketteznél vagy hímeznél egyszerre!

Tündérek varázskertje házilag
29
Jan

Csempéssz egy cserépnyi téli varázslatot a lakásba, miközben közös élményeket gyűjtesz a gyermekeddel

Így tanítsd játszva a gyermeked!
15
Jan

Bemutatkoznak a gondolkodtató, ügyességi, taktikai játékok világbajnokai!

Gyerekbarát receptek a téli szünetre a Schleich ajánlásával!
21
Dec

A téli szünet általában nem a visszafogott és egészséges étkezésekről szól egyik családban sem. De mit egyenek a gyerekek? A Schleich inspirálta gyerekbarát receptek közös sütésekhez és gyerekbulikhoz is tökéletesek.

Fedezd fel a Schleich világát, ahol a kreativitás a német alapossággal találkozik
14
Dec

Az 1935-ben alapított német játékóriás vallja: gyermekeink szárnyaló fantáziája a legnagyobb kincs.

Janod - a francia elegancia képviselői a játékok világában
12
Dec

Kortalan és kreatív fejlesztőjátékok kompromisszummentes minőségben, 1970 óta

Letisztult, elegáns fejlesztőjátékok fenntartható fából – ez a Brio!
30
Nov

A kiváló minőségű svéd fajátékok az 1800-as évek vége óta nem mennek ki a divatból. Tudtad, hogy a svéd királyi család legifjabb sarjai 1940 óta Brio játékokkal játszanak?

Csokimentes adventi naptár, 24 egymáshoz kapcsolódó meglepetéssel!
30
Nov

Te tudtad, hogy létezik ilyen? 24 apró meglepetés egy dobozban, fokozatosan kibontakozó mesevilág és határtalan képzelet - ráadásul csoki nélkül!

Fiúk és kocsik
08
Nov

Miért éppen a játékautók?

Karácsonyi listaírás
08
Nov

Levél a Mikulásnak

A pixelek világa
18
Szept

voltaképpen mik azok a pixelek?

Kis tudósok
18
Szept

Táncoló gumicukor kígyó, szivárvány virág, varázslatos léggömb

Ne csak a szívedben őrizd meg a nyaralás pillanatait
18
Szept

Kézzel készített emlék- és ajándéktárgyak

Vizes játékok a lakásban
25
Júl

Hogy ne áztasd el az alsó szomszédot! :)

Új iskolatáskák érkeztek: Ergobag és Satch!
30
Máj

Bemutatkozik az ergonómikus táska család

Elő a rollerrel, de miért jó rollerezni?
13
Márc
Alkoss az őszi szünetben!
31
Okt

Egyszerű, de nagyszerű ötletek

Melissa & Doug szerepjátékok
01
Szept

Miért érdemes szerepjátszani?

Kuckósítva
06
Júl

Sátrazás a házban

Itt a jó idő, elő a hajdíszekkel!
30
Máj

Készítsd el kislányodnak vagy akár magadnak!

Schleich MÁSKÉPP
30
Máj

Így még biztosan nem láttad!

Boribonnak hét is volt
28
Ápr

Mindenki imádja a lufit, de kevesen ismerik a történetét

Ló rajongó vagy? Akkor ez Neked szól!
28
Ápr

Sok-sok érdekesség és a Horse Club

Anya, Apa kisállatot szeretnék!
28
Ápr

A kisállatok könnyen meghódítják a szívünket

Kóla praktikák
18
Ápr

Ne igyuk, használjuk fel másra!

Mini világunk – PLAYMOBIL®
18
Ápr

Miben rejlik a PLAYMOBIL népszerűségének titka?

Ásványok és a gyerekek
18
Ápr

Mit hordjon gyermekünk? + Lelőhelyek

Itt a jó idő, viszlát hosszúhaj?
13
Ápr

Tippek hosszú hajú kislányoknak