Iskolai kellékek, Írószerek

Az iskolakezdés öröm és teher is egyben. Lehet válogatni a szebbnél szebb írószerek, füzetek, táskák és mappák közül, de ha belegondolnak a gyerekek, hogy ezeket hamarosan napi szinten használniuk kell, máris elmegy a kedvük a vásárolgatástól. Ha jókedvű, motivált iskolást szeretnél, vele együtt válaszd ki az iskolai kellékeket, hiszen az ő alkatához kell passzoljon és neki kell, hogy tetszen elsősorban minden holmi Nem mindegy, milyen a hátizsák, a tolltartó, a tornazsák vagy a kulacs és uzsonnásdoboz, hogy a többi írószerről ne is beszéljünk.

Az első dolog, ami az iskolakezdésről eszünkbe juthat, az az iskolatáska. Szinte nem létezik sokoldalúbb táska a hátizsáknál, ami iskolatáskaként is megállja a helyét, de a családi kirándulásokon vagy nyaraláskor is hasznosak. Edzéshez, szakkörökhöz válltáska vagy féloldalas táska is alkalmas, de nagyobb súly cipelésére nem ajánlottak.

Az ideális hátitáska mérete és kialakítása a gyermek testalkatához igazodik. Válla és háti része vastagon párnázott, pántjai állíthatók, és a gyerkőc huzamosabb használat során sem izzad bele. De a szabványméret nem mindenkinek felel meg. Az a praktikus, ha a táska alja 5 cm-rel a gyermek dereka felett ér véget. Ennek érdekében nyugodtan választhatunk a kisebb gyerkőcökhöz illő formahátizsákot, ami vidám szabása miatt ovisok körében is népszerű. Az sem mindegy, hány rekesze és zsebe van a táskának, és természetesen a mintája is lényeges. 

Az ideális választás

A jól pakolható táskával akár kirándulni, túrázni is el lehet indulni, míg az egyterű táskákba csak a legszükségesebb holmikat lehet bepakolni. Érdemes legalább két hátizsákot beszerezni, hogy mindig az alkalomnak megfelelő mérettel és tárolóhellyel induljunk neki, bármerre vezet is az utunk. Ha a gyerekekre bízzuk a döntést, biztos, hogy valami különleges színű, formájú táskát választanak majd, vagy a kedvenc mintájuk szerepel rajta. De így legalább nagyobb örömmel cipelik megpakolva is. 

A tömött táska nem haladhatja meg a gyermek súlyának 10%-át, mert a hosszan tartó terhelés gerincbántalmakhoz vezet. Hagyományos dupla pántos hátitáskában érdemes gondolkodni, amit véletlenül sem szabad féloldalt hordani az egyirányú káros terhelés miatt. A szabályosan viselt hátizsák úgy eloszlatja a táska súlyát, hogy kényelmes legyen a viselése. 

További iskolai kellékek

 Ha a táskavásárláson túlvagytok, az iskolától kapott lista alapján kell beszerezni minden belevaló írószert, órarendet, tízóraisdobozt és kulacsot, egyszóval minden iskolai kelléket. A tolltartó nagyon fontos a gyerekek számára. Ebbe rendezgetik a kincsként őrzött új ceruzákat, tollakat. Fontos, hogy olyan legyen, amilyet szeretnének. Kisebbeknek többszintes cipzáros kivitel ajánlott, amiben átlátják a készleteiket, míg a nagyoknak egy rekeszes megoldás is megfelel. 

A divatos mintás füzetekre csak átlátszó borító dukál. Mivel a könyvek és füzetek védőborítója méretfüggő, ezeket nem egyszerű méretpontosan megvenni. A sok apró tétel összeválogatása egyébként sem könnyű. Egy órát legalább rá kell szánni a tanszervásárlásra, máskülönben nem lesz idő megtalálni mindenből a kívánt típust. Ráadásul azzal is számolni kell, hogy másoknak is be kell vásárolniuk. A sorban állás elkerülése érdekében érdemes webáruházunk kínálatából vásárolni. A folyamatosan bővülő kínálatból minőségi iskolai termékeket választhattok. A házhoz érkező csomag révén sok időt és bosszúságot, a szezonális akcióknak hála pedig még pénzt is spórolhattok.