Ingyenes kiszállítás 20 000 Ft felett
Telefonos rendelés, ügyfélszolgálat:+36 30 664 3835
Kosár
A kosarad jelenleg üres
Kategóriák

Diafilm, diavetítő

Összesen 45 termék / 3 oldal
- Sorbarendezés -
- Sorbarendezés -
Legnépszerűbb elöl
ABC szerint növekvő
ABC szerint csökkenő
Ár szerint növekvő
Ár szerint csökkenő
Legújabb elől
Legrégebbi elől
Legkedvezményesebb elől
Diafilm, diavetítő leírása

Diafilm, diavetítő

 

A diafilm a hozzá tartozó diavetítővel a hagyományos meseolvasás képi megjelenítéssel kombinált kivitele. A szülők, nagyszülők generációja számára közismert, ahogy azonban a videófelvevők, DVD-k, majd az online mesenézés megjelent, elvesztette jelentőségét. Napjainkban viszont a diavetítő újragondolásával kezdik újra felfedezni a kisgyermekes szülők a benne rejlő varázslatot.

Több

 

Ahogy a diafilm a befűzést követően kockánként levetítésre kerül, a szülő olvassa a mesét, olyan bensőséges hangulat ül a szobára, melyet ki kell próbálni, hogy megértsd.


 

A diavetítés a múlt század hatvanas éveitől kezdődően terjedt el, és népszerűsége egészen a videólejátszók tömeges megjelenéséig fennmaradt. A jó öreg szovjet fémházas lejátszóba való diafilmekre több száz mese és ismeretterjesztő anyag került fel, melyek abban a korban forradalmasították az oktatási lehetőségeket, hiszen a diafilm széles körben elérhető volt. Mégis inkább a családi körben való használat, az esti mese helyetti vetítés miatt vált évtizedekig ismertté. A kisgyerekek ugyanis egyszerűen imádták, hogy a szülő nemcsak felolvassa nekik a diáról a szöveget, hanem látják is a cselekményt megelevenedni a falra kivetítve.

 

A lejátszó azonban nem állta ki az idők próbáját. Nehéz volt és nagyon felmelegedett. A kép élességét szabályozó objektív is sokszor megsérült, emiatt pedig a képélességet a háttér távolságától függően szabályozó állítási lehetőség megszűnt, vagyis nem lehetett a képet teljesen élessé tenni. 

 

Újragondolt diavetítők és diafilmek

 

A modern technológiai eszközök megjelenése méltatlanul gyorsan a háttérbe szorította ezt a jópofa retro szórakozási lehetőséget. A hangulatát azonban nem tudták helyettesíteni. Szerencsére volt, aki újragondolta a diafilmezést, és elkezdődött a modern kinézetű, újragyártott LED égős diavetítő gyártása.

 

Az immár műanyag házas kivitel természetesen jóval okosabb a korabeli modellnél. A használat módjától függően elemmel vagy hálózatról is lehet működtetni. Könnyű súlya és kezelhetősége miatt használata gyerekek számára is biztonságos. A kisiskolások akár önállóan is tudják kezelni, így a reklámblokkokkal teletűzdelt mesecsatornák helyett hétvégén a reggeli és természetesen az esti mese olvasásra is tökéletes szerkezet lehet.

 

A korszerű diavetítő könnyen állítható fókusszal rendelkezik, és akár 130 cm-es távolságra is ki tudja vetíteni a képeket, amiket magától léptet. Úgy tervezték, hogy képes legyen a régi, hagyományos szalagok lejátszására is, így azok sem vesznek kárba.

Diafilmek a padlásról

Sok családban van még diafilm, amik száműzve lettek a padlásra vagy pincébe, csak sokszor a diavetítő gép hibája miatt nem lehetett őket eddig megnézni. Az új kivitelű lejátszóval azonban már érdemes próbát tenni velük. A használtcikk piacokon vagy a neten rejtett kincsekre lehet bukkanni. Ha nem találtok kedvetekre való mesét, a magyar népmesék sorozat népszerű részeiből vagy klasszikus mesékből és ifjúsági ismeretterjesztő sorozatokból is válogathattok oldalainkról. Ezek mellett bibliai történeteket is vásárolhattok. Sőt, kínálatunkban német és angol nyelvű népmeséket is találtok, amikkel akár a szókincset is lehet fejleszteni.

Ha eddig még nem próbáltátok ki a diavetítést, vagy már el is felejtkeztél róla, milyen jó móka lehet, próbáljátok ki a gyerekekkel közösen a tévézés helyett. Bár a netről percek alatt letölthető bármilyen mese, a besötétített szoba izgalmát, a filmbefűzés örömét és a tekerés hangulatát semmi nem adja vissza.

 

Kevesebb
Kismarkoló Diafilm
Diafilm

Raktáron
1 460 Ft
Doktor Maszat Diafilm
Diafilm

Raktáron
1 460 Ft
Jancsi és Juliska Diafilm
1 460 Ft
Vackor az óvodában Diafilm
1 460 Ft
Mazsola fürdik diafilm
Diafilm

Raktáron
1 460 Ft
Ali baba és a negyven rabló Diafilm
1 460 Ft
A NAGYHATALMÚ SÜNDISZNÓCSKA
1 460 Ft
Pöttyös Panni Diafilm
Diafilm

Raktáron
1 460 Ft
Mazsola és a Hóember Diafilm
1 460 Ft
Hófehérke diafilm
Diafilm

Raktáron
1 460 Ft
A tücsök és a hangya Diafilm
1 460 Ft
Radírpók (Pom Pom meséi) Diafilm
1 460 Ft
A szállást kérő róka Diafilm
1 460 Ft
MAUGLI, A FARKASOK FIA
Diafilm

Raktáron
1 460 Ft
A nagyravágyó feketerigó Diafilm
1 460 Ft
A szépséges királykisasszony Diafilm
1 460 Ft
Egyszervolt Kommaság diafilm
1 460 Ft
Kacifánt ország diafilm
1 460 Ft
SÜSÜ ÉS A SÁRKÁNYLÁNY
1 460 Ft
Összesen 45 termék / 3 oldal
- Sorbarendezés -
- Sorbarendezés -
Legnépszerűbb elöl
ABC szerint növekvő
ABC szerint csökkenő
Ár szerint növekvő
Ár szerint csökkenő
Legújabb elől
Legrégebbi elől
Legkedvezményesebb elől
Webáruház ügyfélszolgálat
+36 30 664 3835
Nettrade Kft.
1033 Budapest, Hévízi út 3/b
Tel: +36 30 664 3835
E-mail: ugyfelszolgalat@kreativjatek.hu
Kövess minket:
PinterestInstagramFacebookYouTube
A terméket a kosárba tettükA kosarad jelenleg üres
A kosarad jelenleg üres, ám alább ajánlunk néhány terméket a számodra.
Kosár
A kosarad jelenleg üres