Ingyenes kiszállítás 25 000 Ft felett
Telefonos rendelés, ügyfélszolgálat:+36 30 664 3835
Kosár
A kosarad jelenleg üres
Kategóriák
AKCIÓ

Diafilm, diavetítő

Összesen 20 termék / 1 oldal
- Sorbarendezés -
- Sorbarendezés -
Legnépszerűbb elöl
ABC szerint növekvő
ABC szerint csökkenő
Ár szerint növekvő
Ár szerint csökkenő
Legújabb elől
Legrégebbi elől
Legkedvezményesebb elől
Diafilm, diavetítő leírása

Diafilm, diavetítő

 

A diafilm a hozzá tartozó diavetítővel a hagyományos meseolvasás képi megjelenítéssel kombinált kivitele. A szülők, nagyszülők generációja számára közismert, ahogy azonban a videófelvevők, DVD-k, majd az online mesenézés megjelent, elvesztette jelentőségét. Napjainkban viszont a diavetítő újragondolásával kezdik újra felfedezni a kisgyermekes szülők a benne rejlő varázslatot.

Több

 

Ahogy a diafilm a befűzést követően kockánként levetítésre kerül, a szülő olvassa a mesét, olyan bensőséges hangulat ül a szobára, melyet ki kell próbálni, hogy megértsd.


 

A diavetítés a múlt század hatvanas éveitől kezdődően terjedt el, és népszerűsége egészen a videólejátszók tömeges megjelenéséig fennmaradt. A jó öreg szovjet fémházas lejátszóba való diafilmekre több száz mese és ismeretterjesztő anyag került fel, melyek abban a korban forradalmasították az oktatási lehetőségeket, hiszen a diafilm széles körben elérhető volt. Mégis inkább a családi körben való használat, az esti mese helyetti vetítés miatt vált évtizedekig ismertté. A kisgyerekek ugyanis egyszerűen imádták, hogy a szülő nemcsak felolvassa nekik a diáról a szöveget, hanem látják is a cselekményt megelevenedni a falra kivetítve.

 

A lejátszó azonban nem állta ki az idők próbáját. Nehéz volt és nagyon felmelegedett. A kép élességét szabályozó objektív is sokszor megsérült, emiatt pedig a képélességet a háttér távolságától függően szabályozó állítási lehetőség megszűnt, vagyis nem lehetett a képet teljesen élessé tenni. 

 

Újragondolt diavetítők és diafilmek

 

A modern technológiai eszközök megjelenése méltatlanul gyorsan a háttérbe szorította ezt a jópofa retro szórakozási lehetőséget. A hangulatát azonban nem tudták helyettesíteni. Szerencsére volt, aki újragondolta a diafilmezést, és elkezdődött a modern kinézetű, újragyártott LED égős diavetítő gyártása.

 

Az immár műanyag házas kivitel természetesen jóval okosabb a korabeli modellnél. A használat módjától függően elemmel vagy hálózatról is lehet működtetni. Könnyű súlya és kezelhetősége miatt használata gyerekek számára is biztonságos. A kisiskolások akár önállóan is tudják kezelni, így a reklámblokkokkal teletűzdelt mesecsatornák helyett hétvégén a reggeli és természetesen az esti mese olvasásra is tökéletes szerkezet lehet.

 

A korszerű diavetítő könnyen állítható fókusszal rendelkezik, és akár 130 cm-es távolságra is ki tudja vetíteni a képeket, amiket magától léptet. Úgy tervezték, hogy képes legyen a régi, hagyományos szalagok lejátszására is, így azok sem vesznek kárba.

Diafilmek a padlásról

Sok családban van még diafilm, amik száműzve lettek a padlásra vagy pincébe, csak sokszor a diavetítő gép hibája miatt nem lehetett őket eddig megnézni. Az új kivitelű lejátszóval azonban már érdemes próbát tenni velük. A használtcikk piacokon vagy a neten rejtett kincsekre lehet bukkanni. Ha nem találtok kedvetekre való mesét, a magyar népmesék sorozat népszerű részeiből vagy klasszikus mesékből és ifjúsági ismeretterjesztő sorozatokból is válogathattok oldalainkról. Ezek mellett bibliai történeteket is vásárolhattok. Sőt, kínálatunkban német és angol nyelvű népmeséket is találtok, amikkel akár a szókincset is lehet fejleszteni.

Ha eddig még nem próbáltátok ki a diavetítést, vagy már el is felejtkeztél róla, milyen jó móka lehet, próbáljátok ki a gyerekekkel közösen a tévézés helyett. Bár a netről percek alatt letölthető bármilyen mese, a besötétített szoba izgalmát, a filmbefűzés örömét és a tekerés hangulatát semmi nem adja vissza.

 

Kevesebb
Ali baba és a negyven rabló Diafilm
1 460 Ft
Kicsi Mini Iskolás lett  diafilm
1 460 Ft
EGY KUPAC KUFLI
Diafilm

Raktáron
1 460 Ft
Diótörő / NÉMET NYELVŰ
1 290 Ft
A kis Mukk története / NÉMET NYELVŰ
1 290 Ft
23
%
A telhetetlen méhecske / NÉMET NYELVŰ
Akciós ár990 FtEredeti ár: 1 290 Ft
Ludas Matyi Diafilm
Diafilm

Raktáron
1 460 Ft
Diótörő Diafilm
Diafilm

Raktáron
1 460 Ft
Dióbél királyfi Diafilm
1 460 Ft
A török és a tehenek Diafilm
1 460 Ft
Az ovi-ügy Diafilm
Diafilm

Raktáron
1 460 Ft
Maszat a tanyán Diafilm
Diafilm

Raktáron
1 460 Ft
Összesen 20 termék / 1 oldal
- Sorbarendezés -
- Sorbarendezés -
Legnépszerűbb elöl
ABC szerint növekvő
ABC szerint csökkenő
Ár szerint növekvő
Ár szerint csökkenő
Legújabb elől
Legrégebbi elől
Legkedvezményesebb elől
Webáruház ügyfélszolgálat
+36 30 664 3835
Nettrade Kft.
1033 Budapest, Hévízi út 3/b
Tel: +36 30 664 3835
E-mail: ugyfelszolgalat@kreativjatek.hu
Kövess minket:
PinterestInstagramFacebookYouTube
A terméket a kosárba tettükA kosarad jelenleg üres
A kosarad jelenleg üres, ám alább ajánlunk néhány terméket a számodra.
Kosár
A kosarad jelenleg üres