Építőjáték , építőkocka

A gyermeknevelés nagy kihívása, hogy a fejlesztést és tanulást szórakoztatóvá tegyük. Nem egyszerű olyan játékot találni, ami minden elvárásnak megfelel, az építős játékok azonban határozottan ebbe a kategóriába tartoznak. Az építkezés során fém-, fa- vagy műanyag elemekből csodálatos alkotásokat hozunk létre, konstruálunk, ami valódi örömforrás. Az építőjátékok ösztönzik a gyermeki kreativitást, mellyel együtt a megfigyelés, az emlékezet, képzelet, problémamegoldás, esztétikai érzék és kézügyesség is észrevétlenül fejlődik.

Építős játékok a kínálatunkban

A gyerekek ösztönösen szeretnek építeni. A variálható elemekből álló építőjátékokkal szabadon alkothatnak, és megvalósíthatják elképzeléseiket. Az alkotás pozitívan befolyásolja a kreativitást, a kézügyességet, fejleszti az önkifejezést, a logikát, és kitartásra nevel. Egy szóval a fejlesztés nélkülözhetetlen eleme, ezért mindenképp ismertesd meg gyermekedet ezekkel a nagyszerű játékokkal.

Választhatunk hagyományos építőszetteket nekik, ahol különféle elemekből kell saját építményt, járművet vagy figurát létrehozni. Az elemek lehetnek szívószálak, műanyag kockák, patentok vagy akár fogaskerekek is. A Volubo figurák számtalan variációs lehetőséget hordoznak magukban. A színes, egymáshoz derékszögben kapcsolható építőelemekből számtalan figurát lehet építeni. 

Fa építőjátékok

A fa építős játékok közé tartozik bármilyen fából készült, elemekből összeállítható játék. Rendkívül változatos formái lehetnek: a lóistálló, kalapácsoló játék vagy a képkirakó játék is ide sorolható.

A Brio motoros építőszettje segítségével fa- és műanyag elemekből csavarozással építhetünk. A műanyag csavarokkal gyorsan összeállíthatunk bármilyen járművet vagy formát, ez nagy figyelmet és kézügyességet igényel. Az alkotással pedig összekapcsolódik a személyiségfejlődéshez nélkülözhetetlen szerepjáték. A gyerkőcök úgyis szeretik utánozni apát. Szerencsére az ilyen játékokkal felnőttként is jókat lehet játszani.

A színes fa építőkocka is nagyszerű építőjáték az egész családnak. Sok éven át építhettek belőle tornyot, várat, házat vagy bútorokat. Csak találjátok ki, mit szeretnétek, és építsétek meg! 

Mágneses építőjátékok  

A mágneses vagy ragasztós öltöztetős játékok speciális építőjátékok, amikkel egy ember- vagy állatfigurát kell többféle ruha közül válogatva felöltöztetni. Ez a minden bölcsis és ovis számára remek szórakozást nyújtó játék segíti az évszakok, a napirend és a ruhadarabok megismerését. A fűzős játékkal pedig gyakorolhatják a cipőfűzést, és fejleszthetik a finommotorikát. 

A legismertebb mágneses építőjáték a Geomag, ami remek szórakozást nyújt. A nagyobb korosztály játéka a láthatatlan fizikai összefüggések kipróbálására épül. A kisebbek a mágneses betűkirakóval vagy a mágneses puzzleként összeépíthető Janod játékokkal foglalhatják le magukat. 

A húzogatós és szabadeséses golyópályák szintén nagy kedvencek. A pálya megépítése után következik csak az igazi móka. Lesni, jól építették-e meg a pályát, vagy valami javításra szorul-e. Segítségével megértik a dolgok összefüggéseit, és képesek lesznek javítani, ha valami nem jól sikerült. 

Asoblock patentépítő játék

A hajtólánc szemekhez hasonló építőelemekből álló játék során, csuklókapcsainak köszönhetően, a láncszemek bármilyen irányban elmozdulhatnak, így olyan formát építhet belőle a gyermek, amilyet szeretne. 2D és 3D építés is lehetséges a Chieblo elemeiből. A gyerekek élvezik, ahogyan ötleteik életre kelnek.